Er is een toenemende interesse in het zuivel verwerken en er worden meer kleinschalige zuivelbedrijven in de vorm van zuivelwinkels en zuivelboerderijen opgezet.

Hoe een dergelijk zuivelverwerkingsbedrijf op te zetten is zonder ervaring en kennis van de markt geen eenvoudige opgave met vraagstukken zoals;

  • Welke zuivel ga ik maken?
  • Wat zijn de mogelijkheden en de kosten voor een zuivelbedrijf van uw omvang?
  • Welke verpakkingsvormen zijn het meest geëigend?
  • Waar kan ik de noodzakelijke afvulmachines vinden, gebruikt (meestal) of nieuw?
  • Hoe weet ik dat ik de juiste keuzes maak om mijn doelen te bereiken?
  • Wat kost het om op te starten en wat kost de (dagelijkse) operatie?

Het opzetten van een zuivelverpakkingslijn is dan een belangrijke keuze. Dairy Support adviseert u graag om duurkoop te voorkomen en het voorkomen van te hoge (investerings)kosten.

advies boer
koemunt

Een onafhankelijk advies van ervaren mensen is dan erg belangrijk om de juiste keuzes te maken. Onafhankelijk zodat u niet geadviseerd krijgt wat de adviseur wil verkopen en blijft u onafhankelijk. Het opzetten van een businessplan voor een zuivelbedrijf vergt eveneens ervaring van de materie. Over de afzet is veelal al nagedacht, men heeft al ideeën over afzetmogelijkheden en soms ook prijzen. Maar hoe komt u tot een kostprijsberekening. Wij kunnen u daarbij helpen.

Er zijn veel websites met gebruikte zuivel apparatuur maar zonder ervaring is het erg lastig in te schatten of deze apparatuur bruikbaar is voor uw bedrijf, in goede staat is en nog langere termijn draaiende kan worden gehouden tegen reëel kosten. Een kat in de zak is snel gekocht als zonder goede kennis van zaken een belangrijke investering moet worden gedaan. Dairy Support heeft meer dan 30 jaar internationale ervaring met machines voor de zuivelindustrie en het onderhoud daarvan.

Wij helpen u graag om een initieel plan te maken, een keuze te maken uit de leveranciers van de gekozen afvulmachines en verpakkingsvormen, de onderhandelingen bij eventuele aanschaf, met de installatie van apparatuur, de training van personeel en het onderhoud van de vulmachines. Het totale pakket zodat onvoorziene kosten geminimaliseerd worden en de cashflow maximaliseert.

Neem contact met ons op en voor een beperkt bedrag komen wij langs om tijdens een eerste gesprek de grote lijnen met u te bespreken, lijkt het realistisch of is het waarschijnlijk niet haalbaar. Wij geven daarin altijd onafhankelijk en eerlijk advies en dan is het aan u of u dit wilt doorzetten en/of u ons daarin wilt blijven betrekken.

melkproductie op gang